Csokis nyalókasüti  


Hozzávalók

16 adag

  1. 400 g babapiskóta
  2. 5 evőkanál mogyorókrém
  3. 5 evőkanál barack lekvár
  4. 50 g olvasztott margarin
  5. 8 db saslik pálcika vagy 16 db kisebb
  6. Díszítés:
  7. 300 g csokoládé
  8. ízlés szerint díszítő gyöngyök vagy mogyoró

Elkészítés

  1. Aprítóba ledarálom a babapiskótát. (nem baj ha maradnak nagyobb darabok)

  2. Hozzáadom a lekvárt, mogyoró krémet.

  3. És az olvasztott margarint.

  4. Egybe gyúrom a masszát.

  5. Dió nagyságú golyókat formázók belőle.

  6. Félbe vágom a nagy pálcikákat, egy nagyon kevés csokoládét felolvasztók és egyesével a pálcika végüket belemártom.

  7. A golyókba szúrom és kb 1 órára hűtőbe teszem.

  8. Csokoládét felolvasztom és bele mártom a golyókat.

  9. Tetszés szerint díszítem őket, majd hungarocellbe szurkálom a pálcikákat.

  10. Hűvös helyen tartom őket fogyasztásig.

  11. Kis fóliával és kötözővel becsomagolva ajándéknak is praktikus.