"In Nochpá Shoft"

Így mondták a lókútiak, mikor átszaladtak egy kicsit a szomszédhoz "trécsálni". Egy kis laza együttlét, beszélgetés, felemlegetése régi dolgoknak, történéseknek. Miközben a felnőttek beszélgettek, a gyerekek pedig játszottak és félfüllel hallgatták a felnőttek beszélgetését.
Ilyesmi szomszédolós sorozatot indítunk most Lókúton. A programban mindig lesz egy elfeledett "mesterség", dédi konyhája és persze régenvolt játékok, időnként egy-egy meglepetés előadással. Aztán a program végén megesszük amit kifőztünk.


1. 

2021.07.31.

találkozó: 10 órakor az ovinál

Elfeledett Mesterségek

Kaszakör 1.


Első alkalommal a kasza kikalapálása, fenése lesz a téma, hogy aztán egy későbbi hajnalon együttes kaszálásra jöjjenek össze a résztvevők.
Elő a fenetlen, életlen, ezer éve nem használt kaszákkal a pajtából! 

Megjelenés fehér ing / farmer / kalap.

helyszín: kálvária 

Régenvolt Játékok

Tipi-topi, macskabölcső, szobrocskáim... Ha sokan jöttök, élvezetesebb lesz a közös játék.
Éééés közben a kistesóknak

Tengertánc-Babaszínház

szőnyegszínház Márkus Judittal és Janik Lászlóval
0-3 éveseknek

helyszín: óvoda


Dédi Konyhája

Lapcsánka, cicege, bere, beré, berét, berhe, mackó, bandurák, cicedli, bramborák, engemenge, görhöny, harula, huláble, hadirántotta, kremzli, lapcsánka, lapotya, lapsi, recsege, tócsni, vagy ahogy itt mondják: tócsi.
Gondoltad volna, hogy ilyen népszerű ez az egyszerű étel? És ez még nem minden. Szinte annyiféle az elkészítési módja is, mint az elnevezése.
Szombaton, mint a mesében, meghámozzuk, lereszeljük, fűszerezzük, megsütjük és mindannyian együtt megesszük.

helyszín: Kúti tér

A programon a részvétel ingyenes. A tócsi mennyiségéhez azonban tudnunk kellene a létszámot, ezért előzetes regisztrációt kérünk: