RAKLAP PIKNIK

Mióta csak emlékszem, Lókúton a gyereknap mindig vidáman, hangosan tellett. Reggeltől estig megtöltöttük az óvodát, az iskolát és a hozzájuk tartozó játszóteret.

Az idei járványhelyzet mindezt felülírta. Ha az ugrálóvárazást nem is tudjuk pótolni, azért van valami más, amit a kisebb és nagyobb gyermekek, gyermeklelkű felnőttek örömére terveztünk.

Van nekünk egy nagy területünk a falu elején, melyen a játszótér, futballpálya, valamikori bocsapálya található. Már nagyon várjuk, hogy felépüljön itt az edzési lehetőséget kínáló sportpark is. Szeretnénk, ha ezt a helyet sokkal jobban belakná a falu apraja-nagyja. Első körben friss homokkal töltöttük fel a játszótéri vár alját és a homokozót. A homokozó fölé árnyékoló kerül. A sportöltöző egyik helyiségéhez ( ahol WC és kézmosási lehetőség van) másoltatunk néhány kulcsot, melynek őrzését a falu különböző pontjain lakó anyukák vállalták be. Ők azok, akik kisgyermekükkel amúgy is gyakran járnak majd a játszótérre, de tőlük lehet majd a többi anyukának elkérni is a kulcsot. Ebbe a helyiségbe kerültek homokozó játékok, hogy ne kelljen otthonról cipelni őket.

A továbbiakban különböző szabadtéri játékok is itt kapnak helyet (tollas, pelota, labdák, Kubb, Mölkky,..) Lipp Zoltán segítségével egy udvari nyomóscsap is készül. Felújítjuk a bocsa pályát, kihelyezünk lengőtekét, szabadtéri malom pályát.

A facebookon közzétett felhívásunkra már több raklapot kaptunk. Köszönet ezért Scmidla Marikának, Kavalecz Tibornak, Schné Attilának. Ezekből raklap bútorok készülnek majd. Tervezzük tűzrakó, grillezőhely építését.

Szeretném, ha ez a terület valóban a lókúti családok kényelmét szolgálná családi, és baráti társaságok összejöveteleinek lenne helyszíne, ahol minden korosztály talál magának kedvére való elfoglaltságot.

És bár még egy darabig biztosan nem szervezhetünk nagy rendezvényeket, később a közösségi események helyszínéül is jól szolgálna.

A munkát a héten folytatjuk.
Továbbra is köszönettel vesszük, ha valaki raklapot, hagyományos, régi tetőcserepet, futó növényt (vadszőlő, borostyán, lilaakác,...) tud felajánlani.

Jó idő esetén szombaton 10 órától is kint leszünk. Ha valakinek van kedve csatlakozni a kinti munkához (murvaterítés, raklapbútor készítés, festés, ültetés...), kérem jelezze szerdáig telefonon, vagy a facebook oldalon, hogy tudjuk milyen létszámmal számoljunk! 

Arra is várunk ötleteket, mire volna még igény a parkban. Beizzítjuk a bográcsot is! :-)